Christoffelberg en meer. . . .

De laatste dag van de schoolvakantie, woensdag 16 augustus, zijn Jan, Nathan en Levi erop uit getrokken om de Christoffelberg te beklimmen. Deze berg is de hoogste berg van Curacao, namelijk 375 meter en de top is langs een slecht en soms steil pad te bereiken. Diverse beschrijvingen gaven aan dat de beklimming ongeveer een uur tot anderhalf uur zou duren. De mannen gingen dus mooi op tijd weg om er bij opening van het Christoffelpark al te zijn. Het park gaat om 7:30 open en dan is het nog niet zo heel erg warm en dus goed te doen was de gedachte.

Nadat ze de tickets hadden gekocht (er waren al meerdere wachtenden) en de auto aan de voet hadden geparkeerd begon de klim. Eerst viel het wel mee, maar naarmate ze hoger kwamen werd het pad slechter en steiler. Na een 20 minuten was Levi kwijt, Levi was gaan versnellen en in een mum van tijd buiten het zicht en bereik van Jan gekomen. Jan was onderweg bezig om Nathan moed in te praten en te motiveren om door te blijven lopen omdat Nathan er meer moeite mee had. Er liepen genoeg mensen voorop en de route was goed aangegeven dus de kans dat Levi de weg kwijt zou raken was niet zo groot.  De laatste 10 minuten bestond voornamelijk uit klimmen over grote stukken rots en grote keien waarbij alle handen en voeten nodig waren.  Uiteindelijk was Levi in 3 kwartier boven, hij was op 1 dame na de eerste. Jan en Nathan waren er in 55 minuten. Boven was het uitzicht prachtig, alle kanten op kon je ver kijken.  Ze hebben boven een kwartier tot twintig minuten van het uitzicht genoten, wat brood gegeten, gedronken en foto’s gemaakt en daarna weer de afdaling gemaakt die een stuk sneller ging, met een goed half uur waren ze weer beneden.

Donderdag 17 augustus begon de school weer voor de jongens en was het gedaan met het vakantieleven, Nathan zit nu in groep 6 en Levi in groep 4, ze hebben het goed naar hun zin op school.  Helaas is het niet de school geworden waar we op gehoopt hadden, er waren te weinig kinderen vertrokken waardoor ze dus weer op dezelfde school zitten als de laatste maanden voor de vakantie, toch hebben we de indruk dat deze school het wel goed doet en ze gaan niet met tegenzin naar school.

Maandag 28 augustus was er een open dag op het stationsschip van de marine, de Zr Ms Zeeland. Harriët is er met Nathan, Levi en Jafeth heen gegaan na schooltijd. Het was vooral voor de jongens leuk om eens aan boord te kijken van zo’n groot schip en Nathan en Levi mochten nog even plaats nemen op de stoel van de roerganger wat ze natuurlijk een hele belevenis vonden. Ze kregen nog wat posters, keycords, armbanden en pennen mee.

Verder zijn we nog weer naar wat stranden geweest, waaronder zaterdag 2 september het strand Playa Lagun. Een erg leuk strand in een klein baaitje. Het is ongeveer 3 kwartier rijden van huis en is een erg mooie snorkel locatie.  Er zijn veel schaduwplekken op het strand en wat ook fijn is is dat er weinig stenen liggen en je dus tot een aantal meters in het water over zand loopt.

Ondertussen zijn we bezig met het uitzoeken van alle foto’s die we gemaakt hebben in de 6 jaren dat we in Suriname woonden. Nu dat boek gesloten is is het een mooie gelegenheid om er een fotoboek en of een film over te maken. We spitten door ruim 12500 foto’s om ze eerst te sorteren in mapjes per gebeurtenis, dat is inmiddels gereed. Ook de dubbele foto’s zijn er grotendeels uit en nu zijn we begonnen op inhoud te kijken welke de moeite waard zijn om te houden en welke we wel weg kunnen doen.  Nu hebben we nog ruim 9000 foto’s over, en we verwachten dat we nog wel een paar weken bezig zullen zijn, maar het is wel leuk om te doen en de foto’s weer terug te zien.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to Christoffelberg en meer. . . .

  1. Tineke Grootswagers says:

    Hallo Jan Harriet en kinderen…ik lees altijd met zoveel plezier wat jullie allemaal mee maken…prachtig…wel erg fijn dat de jongens het zo naar hun zin hebben op.school…is erg belangrihk.wij wensen jullie veel goeds..en hartelijke groeten uit nieuwegein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *