Stranden, vandaag Loversbeach

Jan werkt op zaterdag tot 12:30 en het begint een beetje gewoonte te worden om na de zaterdagmiddagpatat de zwemspullen te pakken en een strandje te bezoeken, het verste strand is een uur rijden dus je moet rekenen dat we dan rond 15:00 uur wel ergens in het water zullen liggen, we zijn geen types die er van houden om de hele dag doelloos op een strand rond te hangen, maar zo halverwege de middag is het wel heerlijk om even een duik te nemen als afsluiter van de week, en dus zitten we in Curacao wel goed. Tevens ben je alles inclusief het werk zo weer vergeten en lijkt het of je de hele dag vrij hebt gehad terwijl we toch maar 2 a 3 uurtjes aan het strand hebben gelegen, het voelt als een hele dag uit.

Van bovenaf

Curacao is met name bekend van de vele stranden die er te vinden zijn. Er zijn een paar hele bekende bij zoals Grote Knip, Jan Thiel en Caracasbaai. Volgens de wegenkaart die we hebben zijn er 37 stranden, maar vandaag hebben we een strandje gevonden die er niet tussen staat, Loversbeach, een klein strandje waar je wel info over kunt vinden via google maar niet bekend is bij de meeste mensen, het stelt weinig voor, ongeveer 6 bij 3 meter oppervlak en bij een grote golf is alles nat, er loopt een grot vrij diep de rots in waar alleen Jafeth naar binnen zou kunnen kruipen, gelukkig zag hij het nut er niet van in om dat te proberen, want om hem daar dan weer uit te halen is wel een uitdaging en we weten niet of hij op commando achteruit kan kruipen.

Het strandje is niet heel makkelijk te vinden, als je richting Bullenbaai rijd dan kom je op een gegeven moment na Kokomobeach wel een bordje tegen maar het bijbehorende weggetje naar links is lastig te zien, we zijn dus ook te ver gereden de eerste keer. Als je het onverharde pad in rijd dan kom je bij een slagboom waar je omheen kunt met de auto. Na ongeveer 5 minuten kun je niet verder en moet je uitstappen, via verschillende paadjes kun je verder lopen, je loopt dan over een rotswand van ongeveer 20 meter hoog en hebt een prachtig uitzicht over de zee, via 1 van de paadjes kun je naar beneden klauteren langs de steile rotswand, je komt langs een picknick tafel en verder naar beneden sta je op een strand van zand en stenen, erg klein maar met een klein gezelschap is het goed te doen. Aan het eind van de middag zit je ook goed in de schaduw van de rotswand. Je kunt er erg mooi snorkelen en koraal, vissen en zeeschildpadden spotten.

Voor ons is dit strandje nu 1 van de grote favorieten, klein en rustig en vooral niet commercieel, je kunt er heerlijk snorkelen, lekker ruwe golfslag (vandaag tenminste), midden in de natuur en………… op het blauwe zoute water na en de (zee) golfslag waanden we ons een klein beetje in Suriname bij een sula.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to Stranden, vandaag Loversbeach

  1. john Olmtak says:

    Toch wel hartstikke mooi en ben ik erg blij dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben. Ik ben aan het sparen om een keer jullie te komen opzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *