Verhuisd en gehackt….

Vorig weekend hebben we een blog gepost waarin we vertelden over onze verhuizing naar Santa Rosa. Helaas is om onduidelijke redenen deze blog verdwenen. Vermoedelijk was dit een agressieve Russische aanval aangezien we de laatste maanden steeds meer inloggers krijgen met een Russisch emailadres en vreemde namen. Het lijkt er dus op dat de Russische inlichtingendienst ons in de gaten houd en dat ons laatste blog hun niet aanstond. Gelukkig hebben we een hele goede ICT afdeling (Jan zijn vader) en die heeft een heleboel programma´s geïnstalleerd die er voor zorgen dat de Russen op afstand blijven en nog belangrijker die elke dag een backup maakt, dus bij deze een nieuwe poging om wat over onze recentste verhuizing te vertellen.

1 juni zijn we verhuisd naar een huurhuisje te Santa Rosa. Of het nu een woonwijk is van Willemstad of een dorpje net buiten Willemstad weten we niet, maar het heeft een dorps karakter. De huizen zijn van een redelijke leeftijd in deze wijk, zo ook een aantal buren. Voor ons geen probleem en we voelen ons er goed bij. Het is op 5 minuten loopafstand van Jan zijn werk, dit scheelt in de aanschaf van een tweede auto. Jan gaat dus met tegenzin naar zijn werk en met tegenzin weer naar huis. Gelukkig heeft Harriet de auto meestal ´s middags niet nodig dus dan kan Jan na de lunch thuis met de auto heen en weer wat ongeveer dezelfde reistijd betekend als lopen.

Het huisje waar we nu wonen heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, woonkamer, keuken en een porch voor en een porch achter het huis. 2 honden en een kat zijn inbegrepen in de huur. Tevens zijn er een paar bomen die zorgen voor schaduw, staat er een redelijke wind en wordt er nog een garage zonder muren tegen het huis aangebouwd. Weer hebben we geen warm water zoals de laatste 2,5 jaren in Suriname, maar het verschil met Suriname is dat hier het water al warm uit de kraan komt en dus het douchen best aangenaam is.

Harriet is ondertussen hard bezig met solliciteren, ze hoopt toch ook snel een baan te vinden als het kan als doktersassistente. Verder vermaken de jongens zich nog goed op school. Ze hebben bijna vakantie en we hopen dat ze na de vakantie geplaatst kunnen worden op de Nederlandstalige Albert Schweitzer school. Omdat ze nu op een rooms katholieke school zitten kunnen ze al een kruisje slaan,  de Albert Schweitzer is protestants dus dat zullen ze dan wel weer snel afleren.

We hebben afgelopen weken ook bezoek gehad, Mart en Mirella kwamen met de kinderen een week op het eiland en we hebben dan ook gezamenlijk opgetrokken op een aantal momenten en wat stranden bezocht en zijn ze bij ons thuis geweest. Ook kwam Rene, een oud klasgenoot van Jan, tevens broer van zwager Harrold, een avond op bezoek met zijn vriendin.

Playa Jeremi vanuit de Drone van Mart gefilmd.

Ook hebben we weer nieuwe foto´s geplaatst in het fotoalbum over onze laatste jaren in Suriname en de eerste tijd hier op Curacao.

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to Verhuisd en gehackt….

  1. Diana de Graven says:

    Goedemorgen,
    Groetjes uit nu nog zonnig Suriname. Blij te vernemen dat de aanpassing en het wennen lukt. Moet lachen om de relugieuze handelingen van de boys. Hebben ze gauw geleerd. Het best daar en hopelijk tot gauw. Maybe ben ik er in September voor enkele dagen. Groetjes Diana de Graven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *